Dirigent Annelies Smit

Annelies is sinds 2000 onze dirigent.
Zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium koor en orkestdirectie bij Krijn Koetsveld, Melvin Margolis, David Porcelijn en Jurjen Hempel.
In 1995 studeerde ze af met de Psalmensymfonie  voor koor en orkest van Stravinsky. Voor dit concert heeft zij meer dan 100 musici bijeen gebracht. Ze kreeg voor dit examen een 9.
Ze volgde twee masterclasses bij het Randstedelijk Begeleidings Orkest o.l.v. Lucas Vis en Ernst van Tiel, waarbij ze werd uitgekozen om op de slotconcerten te dirigeren. In 2004 studeerde zij orkestdirectie bij de legendarische Jorma Panula, professor aan de Sibelius Academie te Helsinki en aan de Royal Academie in Stockholm. Ze volgde diverse masterclasses bij deze befaamde dirigentenpedagoog. Deze Maestro heeft diverse grote dirigenten opgeleid. Het is een eer om bij deze dirigent te mogen studeren.  Hierdoor kwam ze in contact met buitenlandse orkesten, en werd een professionele carriere mogelijk.
Ze dirigeerde in oktober 2004 het Brasov Filharmonisch Orkest in Roemenië met symfonieën van Brahms en Nielsen en voerde de eerste symfonie van Brahms uit in Brasov.
In januari 2005 werd haar een beurs toegekend door het Prins Bernhard Fonds. De beurs wordt verstrekt uit het W.F. Sikman Fonds die als doel heeft professionele musici, met name dirigenten, de mogelijkheid te bieden masterclasses in het buitenland te volgen.
Zij was in april 2005 in Londen om daar de vierde symfonie van Mahler te dirigeren. Voor dit project stond ze voor het London Symphonic Orchstra.
Ook heeft ze in augustus 2006 het Moscow Symphony Orchestra gedirigeerd. Op het programma stonden Tschaikovski, Borodin, Brahms en Glinka.

Zie voor de eigen website van Annelies: www.dirigent-anneliessmit.nl